Teknoloji

Android O’nun dağıtımının “beklenmeyen nedenler” yüzünden ertelendiği söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android oGoogle’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android O ile ilgili yeni haberler etrafta dolaşmaya devam ediyor. İşletim sisteminin bu hafta içinde dağıtıma çıkabileceğine dair iddialar, geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu iddia doğru çıkmazken, şirketin bilinmeyen sebepler nedeniyle yeni sürümün dağıtımını ertelediği öne sürüldü.

Erteleme haberini Android Police sitesinin editörlerinden David Ruddock, Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Pek çok kişi, ağustos ayının ortası itibarıyla yeni sürümün Google Pixel telefonlara gönderilmesini beklese de, Ruddock ertelemenin ardından yeni bir tarihin belirlenmediğini belirtti.

Peki Android O ne zaman resmen dağıtıma çıkacak? Bu soruya yanıt vermek oldukça zor. Sıfır bilgi ve beklenmedik ertelemeler, sürümün dağıtım tarihi konusunda bir tahminde bulunmayı zorlaştırıyor. Ancak Google’ın yeni sürümlerin yayınını önceden ilan etme veya bunun için bir etkinlik düzenleme gibi bir geleneği bulunmuyor. Dolayısıyla yeni sürümün her an yayınlanması ihtimal dahilinde yer alıyor.

Android O hangi ismi taşıyacak?

Yeni sürümün nihai ismi konusunda da henüz bir ipucu bulunmuyor. Yaygın beklenti Android Oreo yönünde olsa da, Android Oatmeal de ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER