Teknoloji

Android Nutella isminin ipuçlarını Android yöneticisi veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android nutellaGoogle, geçtiğimiz mayıs ayında bir sonraki ana Android sürümünün isimlendirilmesi konusunda kamuoyunun fikrini de alacağını açıklamıştı. Gelen önerileri değerlendirecek olan şirket, nihai kararı yine kendi bünyesinde verecek. Ancak Google’ın Android, Chrome OS ve Play Store’dan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer’in tweetlerine bakılırsa şirketin gündeminde sadece “Nutella” ismi yer alıyor.

Lockheimer, Twitter hesabı aracılığıyla Android N’nin muhtemel tam ismi konusunda pek de ince olmayan ipuçları veriyor. Nutella ismini paylaştığı ekran görüntülerinin arka planına Google aramaları aracılığıyla yerleştiren Lockheimer, gittiği restoranlarda içinde Nutella barındıran tatlı avına çıkıyor. Lockheimer, Nutella sevgisini bağımsız olarak attığı tweetlerle göstermekten de geri kalmıyor.

Lockheimer’in bütün bu tavırlarında ne kadar ciddi olduğu konusunda şu an için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Android Nutella, Android N için pek çok kişinin gönlünde yatan isim olsa da, şirket başka önerileri almaya da devam ediyor.

Android sürümlerinde başka bir şirkete ait markayı kullanmak, Google’ın yabancısı olduğu bir durum değil. Şirket daha önce de Nestle’nin popüler ürünlerinden KitKat’ı bir Android sürümünün ismi olarak tercih etmişti. Dolayısıyla, Lockheimer’in çevrim içi ortamdaki şakacı tavrına rağmen, Android Nutella’nın oldukça kuvvetli bir isim seçeneği olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER