Manşetler

Android N sürümünün resmi adı Nougat olarak belirlendi

android nougat

android nougatGoogle sosyal medya hesapları üzerinden Android’in en son versiyonu olacak sürümün Android Nougat adını taşıyacağını açıkladı. Şirket mayıs ayı ortalarında düzenlediği I/O geliştiric konferansında yeni sürümün adının belirlenmesi için internet üzerinden bir kampanya düzenlemişti.

Nougat, yani Koz Helvası ile Android’in bir tatlı adıyla anılma modası devam ettiriliyor. Nougat’ın bu yazın sonlarına doğru çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz mart ayında ilk ön izleme sürümü yayınlanan Nougat’ın şu anda ikinci beta sürümü geliştiriciler ve ilgili kullanıcılar tarafından test ediliyor.

Android Nougat ile bildirimler daha da iyileştirilirken, mobil işletim sistemine bölünmüş ekranda çoklu görev işlevleri geliyor. Ayrıca geçen yıl Marshmallow ile birlikte gelen Doze gibi özellikler de geliştirilmeye devam ediliyor.

Ayrıca yeni sürümle birlikte Google’ın yeni VR platformu Daydream de entegre edilmiş şekilde sunuluyor. Bu işletim sistemiyle çalışan Daydream uyumlu cihazlar ve uygun aksesuarlar ile akıllı telefonlarla sanal gerçeklik deneyimi yaşamak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER