Teknoloji

Android Nougat yavaş adımlarla yoluna devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android nougatGoogle, Android sürümlerinin kullanım oranlarını düzenli olarak kamuoyuyla paylaşıyor. Açıklanan son rakamlar, en güncel Android sürümü Nougat’nın hâlâ hedeflenen ivmeyi kazanamadığını gösteriyor. 6 Mart itibarıyla Android Nougat sürümleri Android cihazlarının sadece yüzde 2.8’lik kısmına ulaşabilmiş durumda.

Nougat’nın yayınlanmasının üzerinden geçen zaman göz önüne alındığında ilerlemenin, daha önceki sürümlerde olduğu gibi, oldukça yavaş olduğu söylenebilir. Ancak bir önceki ay ile karşılaştırıldığında ciddi bir sıçramanın gerçekleştiğini de kabul etmek gerekiyor. Şubat ayında yüzde 1.2 olan Nougat’nın kullanım oranı, bir aylık süre içinde yüzde 133 oranında arttı.

Lollipop hâlâ en popüler Android sürümü olmayı sürdürüyor. Android 5.0 ve 5.1’in toplam pazar payı yüzde 32.9’dan yüzde 32.5’e gerilese de bu durum Lollipop’u tahtından etmiyor. Android Marshmallow ise yüzde 31.3 ile Lollipop’un hemen arkasından geliyor. Marshmallow’un şubat ayındaki kullanım oranı yüzde 30.7 seviyesindeydi. Yakında Marshmallow’un Lollipop’u geride bırakması da pek şaşırtıcı olmayabilir.

Android 4.4 KitKat, yüzde 20.8’lik pazar payıyla popüler sürümler arasındaki yerini koruyor. Jelly Bean de yüzde 10.8 ile listedeki varlığını sürdürüyor. Hem Ice Cream Sandwich hem de Gingerbread ise yüzde 1 pazar payına sahip.

Android Nougat yeni telefonlarla yayılmasını hızlandırabilir

Geçtiğimiz hafta Barselona’da gerçekleştirilen MWC 2017’de pek çok yeni akıllı telefon görücüye çıktı. Bu telefonların büyük kısmı Android 7.0 veya 7.1 yüklü olarak kullanıcılarıyla buluşacak. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda Android Nougat’nın kapsama alanının biraz daha hızlı biçimde genişlemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER