Manşetler

Android Nearby ile konum bazlı olarak uygulama önerecek

android nearbyGoogle, kullanıcılara bulundukları konum doğrultusunda indirebilecekleri uygulamalar öneren yeni bir Android özelliğinin duyurusunu yaptı. Nearby (Yakında) adını taşıyan özellikten kullanıcılar cihazlarında Bluetooth ve konum paylaşımını aktif hâle getirerek faydalanabiliyor.

Örneğin, havalimanında Türk Hava Yolları’nın check-in bankosunun yakınlarındaysanız Android Nearby size Türk Hava Yolları Android uygulamasını indirmenizi bir bildirim yoluyla önerebiliyor. Kullanıcılar bildirime tıkladıklarında uygulamanın Google Play Store’da listelendiği bir sayfaya yönlendiriliyor.

Bu yeni özellik, akıllı telefonların yakınlarındaki Android Wear ve Google Cast cihazlarının kurulumunu yapmasını da kolaylaştırıyor. Google Play Servisleri güncellemesiyle dağıtımı başlayan Android Nearby özelliği Android 4.4 ve üstü sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda kullanılabiliyor.

Google’ın bu yeni özelliğini kimileri zorla reklam gösterme şeklinde algılayabilecek olsa da, sunulan önerilerin bazı durumlarda faydalı olabileceğini unutmamak gerekiyor. Google bu önerilerin reklam olmayacağını, beacon teknolojisini uygulamasına yerleştiren tüm geliştiricilerin Nearby ile sunulan imkandan yararlanabileceğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER