Teknoloji

Android N sistem ayarları arayüzünü değiştirecek

android n

Google’ın Android N olarak anılan en yeni işletim sistemi sürümünü bu yıl içinde duyuracak. Ancak şu ana kadar küçük bir kullanıcı grubu Android Marshmallow ile tanışabildiği için N konusunda Android cihaz sahiplerini heyecanlandırmak pek mümkün gözükmüyor. Yine de, bu durum önümüzdeki haziran ayında görücüye çıkması beklenen yeni işletim sistemine dair çeşitli sızıntıların ortaya çıkmasını engellemiyor.

Bölünmüş ekran desteği ve Android’deki tüm uygulamaları bir arada gösteren ekrandaki potansiyel değişiklikler daha önce gündeme gelmişti. Görünen o ki, Google mobil işletim sisteminin yeni sürümünde sistem ayarlarının arayüzünü de değiştirmeye hazırlanıyor.

Android’in resmi geliştirici blogunda  Android Destek Kütüphanesinin 23.2 sürümünü gösteren Google, açık ve koyu arayüz temaları hakkında bilgi verirken Bluetooth ayarlarından bahsederken mevcut sürümde bulunmayan bazı unsurları da gözler önüne serdi.

Söz konusu değişiklik çok büyük olmasa da, Bluetooth ekranında gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların sistem ayarları içinde dolaşmasını kolaylaştıracak adımlar olarak nitelenebilir. Artık kullanıcılar yeni cihaz konfigürasyonu gerçekleştirerek başka ekranlar arasında geçiş yapmak zorunda kalmayacak. Android N’de benzer arayüz değişikliklerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği de merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER