Teknoloji

Android N sanal gerçeklik için genişletilmiş destek sunacak

google cardboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android n sanal gerceklikAndroid geliştiricileri, işletim sisteminin “N” kod adıyla anılan yeni sürümünde daha geniş sanal gerçeklik özelliklerinden faydalanabilecek. Ars Technica sitesinde yer alan habere göre; ikinci Android N Ön İzleme Sürümü, “VR Dinleyici” ve “VR Yardımcı” uygulamalarına yönelik referanslar barındırıyor. Buna ek olarak, kullanıcılara belli uygulamaların sanal gerçeklik modunda çalışırken başka uygulamaları da açabileceğine yönelik bir uyarı ve izin mesajı da ön izleme sürümünde görülüyor.

Android N sanal gerçeklik modu için detaylar henüz netleşmiş değil. Ancak geçtiğimiz şubat ayında The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde, Google’ın Android’i sanal gerçeklik cihazlarıyla daha uyumlu hâle gelmesi için iyileştirmeye çalıştığı belirtilmişti. Şirketin önümüzdeki ay düzenlenecek geliştirici konferansı I/O’da da Cardboard girişimini takip edecek yeni bir akıllı telefon destekli sanal gerçeklik cihazını duyurabileceği de söyleniyor.

Android N ön izleme sürümünde yer alan sanal gerçeklik uygulamalarının telefonların otomatik kilitleme özelliğini devredışı bırakmak için kullanılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin akıllı telefona veya PC’ye ihtiyaç duymayan bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Android N; 3D Touch benzeri basınç hassasiyeti, tabletlerde çoklu görev için bölünmüş ekran ve yenilenmiş emoji gibi özellikler için yerleşik destek sunuyor. İlk geliştirici ön izleme sürümünü geçtiğimiz ay yayınlayan Google, herhangi bir Nexus cihazına veya Pixel C tablet bilgisayara sahip olanlara yeni işletim sistemini ilk elden test etme fırsatını sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER