Teknoloji

Android N ön izleme için ilk güncelleme yayınlandı

general mobile 4g android n

Android N Geliştirici Ön İzleme sürümü için ilk güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme fabrika imajının flaşlanması veya kablosuz bağlantı üzerinden dağıtılan dosyanın indirilmesi ve yüklenmesi yöntemiyle alınabiliyor.

Fabrika imajları Nexus 5X (sürüm NPC56W),Nexus 6P (sürüm NPC56W), Nexus 9 (sürüm NPC56X) ve Nexus 9 LTE (sürüm NPC56X) cihazları için bulunuyor. Nexus 6 ve General Mobile 4G için henüz fabrika imajı, dolayısıyla Android N Geliştirici Ön İzleme güncellemesi sunulmuyor.

Android N’in geliştirici ön izleme sürümü, daha önce hiç fabrika imaj yöntemiyle uğraşmamış olanlar için kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme fırsatı da veriyor. Böylelikle Android N’in ilk sürümlerini fazla deneyimi olmayan sıradan kullanıcılar da yükleyebiliyor. Ne var ki, henüz ilk aşamalarında olması sebebiyle birçok hatayı bu sürümlerde bulmak mümkün. Aslında yayınlanan ilk güncelleme de geçen hafta yayınlanan ilk Android N ön izleme sürümünde görülen hataları çözmek ve performansı artırmak amacıyla getiriliyor. Android N’in final sürümü çıkıncaya kadar bu güncellemeleri görmeye devam edeceğiz.

Google bu yıl Android’in bir sonraki ana versiyonu için ön izleme sürümünü erken yayınladı. Bu nedenle Android N’in final versiyonunun da daha erken bir zamanda, muhtemelen yılın üçüncü çeyreği içinde gelmesi bekleniyor.

Android N Geliştirici Ön İzleme Sürümünün yüklenebildiği Nexus cihazları Türkiye’de resmi olarak satılmıyor. Ancak Android N, Nexus cihazları dışında sadece tek bir Android One cihazını destekliyor, o da Türkiye’de satılan General Mobile 4G. Eğer bu cihazın sahibiyseniz ve Android N ön izleme sürümünü yüklediyseniz, bir güncelleme almak için biraz daha beklemeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER