Teknoloji

Android N kilit ekranı acil durum bilgilerini gösterebilecek

android n kilit ekrani acil durum

Android N, bölünmüş ekran desteği ve geliştirilmiş pil ömrü gibi oldukça dikkat çekici özelliklerle birlikte gelecek. Ancak en yeni Android sürümü, kimi zaman hayat kurtarmayı sağlayacak bir özelliği daha bünyesinde barındırıyor. Droid Life sitesinde yer alan habere göre, Android N’de bulunacak Acil Durum Bilgisi ekranına isim, adres, doğum tarihi, kan grubu, bilinen alerjiler, kullanılan ilaçlar ve tıbbi durum bilgileri eklenebilecek. Kullanıcılar, diledikleri takdirde acil durumda ulaşılması için bir kişi de belirleyebilecek.

Android cihaz sahipleri söz konusu bilgilerin girişini yaptığı takdirde, sağlık problemleri veya kazalar sonrasında ilk müdahaleye gelenler bu bilgilere rahatlıkla erişebilecek. Acil durum bilgilerinin hasta veya kazazedenin bilinç kaybı yaşadığı ya da konuşamadığı durumlarda fazlasıyla işe yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Kullanıcılar, Android N kurulumu yapılırken acil durum bilgilerini sisteme kaydetmeleri konusunda teşvik edilecek. Kurulum esnasında bilgileri girmeyi istemeyenler, daha sonrasında Ayarlar uygulaması üzerinde bulunan “Kullanıcılar” menüsü aracılığıyla bilgileri sisteme girebilecek. Buna ek olarak, Android N kilit ekranı üzerinden de acil durum bilgilerine erişilebilecek. Ancak, söz konusu erişimin sadece telefonda bir giriş kodu bulunduğu takdirde sağlanması bekleniyor.

Acil durumlarda hasta veya kazazedenin telefonuna erişen ilk yardım görevlisi, kilit ekranında bulunan acil durum ikonuna dokunduğunda karşısına Acil Durum Bilgisi ekranı çıkacak.

Apple da iOS 8 ile birlikte Sağlık uygulamasının içinde benzer bir Tıbbi Kimlik oluşturulmasını ve bu kimliğe kilit ekranı üzerinden erişilmesini mümkün kılmıştı. Yurt dışında hastane çalışanlarının ve polislerin acil durum bilgilerine erişmek için bu imkandan faydalanmasının Google’ı da benzer bir özellik sunma konusunda teşvik ettiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER