Teknoloji

Android N sürümünün ismi kamuoyu tarafından belirlenebilir

Android N

Android sürümlerinin hangi ismi alacağı, teknoloji dünyasında sürekli olarak heyecanla beklenen konular arasında yer alıyor. Şirket yeni sürümün ismine karar verirken potansiyel kullanıcılarının da yardımını isteyebilir.

Delhi Üniversitesi’nde konuşan Google CEO’su Sundar Pichai, yeni Android sürümünün isimlendirme sürecine kamuoyunun da dahil edilebileceğini belirtti. Katılımcılar Pichai’ye bugüne kadar neden bir Hint tatlısının Android’e isim olarak seçilmediğini sorarken, Google CEO’su önce annesinden tavsiye alacağını ardından da bir çevrim içi anket başlatabileceğini dile getirdi.

Pichai’nin sözleri kesin bir plandan ziyade bir öneri niteliği taşıyor. Yeni sürümün adı Android N olacağı için Google’ın internet aleminin karşısına Nutella, Nut (Fındık), Nougat (Koz Helvası) gibi seçeneklerle çıkması muhtemel gözüküyor.

Nutella, Android N için pek çok kişinin aklına gelen en uygun seçenek olarak ön plana çıkıyor. Şirketin daha önce bir Android sürümüne KitKat ismini vermiş olması, Nutella’nın isim olarak seçilmesi ihtimalini canlı tutuyor.

İLGİLİ HABERLER