Manşetler

Android N için dördüncü ön izleme sürümü yayınlandı

android nGoogle Android N için hazırladığı dördüncü ön izleme sürümünü yayınladı. Şirket, böylelikle işletim sisteminin nihai versiyonunu yaz mevsiminin ilerleyen aylarında kullanıcılara ulaştırma yönünde önemli bir adım daha atmış oldu.

Yeni ön izleme sürümünün getirdiklerinin, en azından son kullanıcılar adına, pek de heyecan verici olmadığını söylemek gerekiyor. Dördüncü ön izleme, geliştiricilerin uygulama hazırlarken kullandıkları API’lara son şeklini veriyor. Böylelikle geliştiricilerin uygulamalarını Google tekrar değişiklik yapmadan N için güncellemeleri ve Play Store’a teslim etmeleri mümkün hâle geliyor.

Söz konusu özellik duyanlarda pek heyecan uyandırmayacak cinsten olsa da, nihai versiyonun yayın tarihinin yaklaştığını göstermesi açısından önem taşıyor.

Android N API’larına son şeklini veren Google, daha önceki ön izleme sürümlerinde görülen ve heyecan uyandıran bir özellikle vedalaşıyor. Dördüncü ön izleme sürümü, basınç hassasiyetli ekranlara yönelik desteği ortadan kaldırıyor.

Google, “Launcher Shortcuts” adını verdiği özellik sayesinde Apple’ın 3D Touch’ına yanıt vermeyi amaçlamıştı. Söz konusu özellik, ikinci Android N ön izleme sürümüyle neredeyse hazır bir görüntü vermişti. Ancak nisan veya mayıs aylarında şirketin planları değişti ve Launcher Shortcuts’ın daha sonra yayınlanacak bir Android sürümüne saklanmasına karar verildi.

Google erteleme kararının kesinleşmesiyle birlikte Launcher Shortcut API’larını Android N ön izleme sürümünden tamamen çıkarttı.

Android N sürümünün tam ismi henüz belirlenmedi

Yeni Android sürümünün isminin ne olacağı konusunda halen nihai bir karara varılmış değil. İbre Nutella’yı işaret etse de, Google dördüncü ön izleme için “Namey McNameface” gibi ilginç bir takma isim kullanmayı seçti.

İLGİLİ HABERLER