Teknoloji

Android mobil reklam gelirleri bakımından iOS’in gerisinde kalıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android pazar payını sürekli arttırıyor olabilir. ABD akıllı telefon pazarının yüzde 33’ünü elinde bulunduran Google’ın mobil işletim sistemi platformunun mobil reklam gelirleri açısından performansı ise o kadar da iç açıcı değil. Millenial Media’nın yaptığı araştırmaya göre Android mobil reklam gelirleri bakımından iOS’in gerisinde kalıyor.

Millenial Media’nın geçen aya yönelik yapmış olduğu analizde iOS tabanlı uygulamalar pastadan yüzde 47’lik pay alırken, Android’in payı ise yüzde 36’da kaldı. Ancak Android’in reklam gösterim rakamları bakımından iOS’in önünde yer alması ilginç bir durum. Her iki bilgiyi birleştirecek olursak, Android’de gösterim başına mâliyetin iOS’e göre düşük olduğu varsayımında bulunabiliriz. En çok reklam gösterimi yüzde 64’lük oranla akıllı telefonlarda yapılırken, cep telefonları üzerinden yüzde 19 oranında reklam gösterimi yapılmış.

Öte yandan mobil oyunlar da reklamcılar için önemli bir yer tutuyor. Oyun gelirlerinin yüzde 37’si mobil oyunlara yerleştirilen reklamlardan elde edilmiş. Hem Android hem de iOS mobil reklam gösterimi bakımından yükselişte. iOS’te gösterilen mobil reklam sayısı aydan aya yüzde 29 oranında artarken Android de aynı dönemde yüzde 23 artış gösterdi.

İlgili – MillenialMedia (Tam Rapor)

İLGİLİ HABERLER