Manşetler

Android Messages için web’de mesajlaşma dönemi geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android messagesEğer Android Messages uygulamasını temel iletişim yöntemi olarak kullanıyorsanız, Google’ın hoşunuza gidecek bir özelliği getireceğini bilmek hoşunuza gidecektir.

Google Android Messages’ın web versiyonunun hazırlığını yapıyor. 2.9 versiyon numaralı yeni bir güncelleme dağıtıma çıktı. Her ne kadar uygulamada kullanıcıların dikkatini çekecek herhangi bir değişiklik olmasa da, kodlarına bakıldığında “Messages for web”, yani “Web için Mesajlar” özelliğine verilmiş bazı referanslara rastlanıyor.

Koda göre, bu özelliği kullanmak için bilgisayarda bir web sitesini ziyaret etmek, daha sonra da QR kodunu okutmak gerekiyor. Daha sonra web üzerinden mesajlar almak ve göndermek mümkün olacak. Site telefonunuzla bağlantı kurarak SMS, MMS ve RCS iletilerini mobil operatör üzerinden gönderecek.

Görünüşe göre, telefonunuzu birden fazla bilgisayarla eşleştirebilecek, telefonun eşleştirildiği tüm bilgisayarların listesini görebilecek, istediğiniz zaman istediğiniz bilgisayarla bağlantıyı koparabileceksiniz. Kodda tüm büyük internet tarayıcılarının kapsandığı belirtiliyor, bu da desteğin geniş kapsamlı olacağını gösteriyor.

Web’de mesajlar işlevi Android Messages için büyük bir özellik olacaktır. WhatsApp Web‘e benzer bir mantıkla çalışacağını gördüğümüz bu özellik sayesinde gelen mesajlara, telefonu açıp bakmadan erişme fırsatı olacak. Google, benzer bir işlevi Allo ile web’de sunmaya başlamıştı. Ancak Android Messages gibi, daha geniş kapsamlı bir uygulamada böyle bir işlevin sunulması daha fazla kullanıcıyı memnun edecektir.

Ne var ki, web için mesajlar özelliğinin ne zaman faaliyete geçeceği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Android Messages uygulamasının en son versiyonundaki kodda, Google’ın RCS mesajlaşma işlevlerini, operatörleri üzerinden bunu alamayan müşteriler için üstleneceği şeklinde referanslar da bulunuyor. Bu da Wi-Fi üzerinden mesajlaşma, okundu bilgisi alma ve benzeri işlevleri mümkün kılacaktır.

Tüm bunlara ek olarak, Android Messages satın almalar için de destek kazanabilir. Uygulama içinden nelerin satın alınabileceği hakkında bir fikir yok, ancak eminiz ki Google’ın aklında bir şeyler vardır.

İLGİLİ HABERLER