Teknoloji

Android Mesajlar’ın istenmeyen mesaj koruması dağıtıma çıktı

google android mesajlar

Google, Android Mesajlar uygulamasının istenmeyen mesajları engelleme özelliğinin bazı kullanıcılara dağıtılmaya başladığını doğruladı. Söz konusu özelliğin dağıtıma çıktığına dair haberler geçtiğimiz yılın son günlerinde gündeme gelmişti. Bir bildirim yoluyla kullanıcılara özelliğin aktif hâle getirildiğini haber veren uygulama, kullanıcılara gönderilen mesajları sırayla analiz ederek istenmeyen mesajları bulacak ve proaktif olarak engelleyecek. Ancak bu özelliğin ilgili telefon numaralarını saklama yöntemi şimdiden gizlilik konusunda çeşitli itirazları beraberinde getirmiş gibi görünüyor.

Kullanıcılar istenmeyen mesajlara karşı koruma sağlayan bu özelliği gelişmiş ayarlar menüsü üzerinden kapatabiliyor. Özelliği ilk etapta birkaç ülkede kademeli olarak dağıtacak olan Google, önümüzdeki aylarda daha geniş ölçekli bir dağıtım gerçekleştirmeyi planlıyor.

Google gizlilik konusundaki endişelere yanıt vermek için fazla zaman kaybetmedi. Android Mesajlar uygulamasını kullananlar uzun süredir istenmeyen mesajları şikayet edebiliyordu. Google artık şikayet edilen numaraları toplayacak ve saklayacak. İstenmeyen mesajları alan kişilerin telefon numaralarını ise sadece geçici olarak saklayacak olan şirket, mesajların içeriğine de erişemeyecek.

Android Mesajlar uygulamasını kullananlar tarafından manuel olarak bildirilen istenmeyen mesajların içeriği ise Google tarafından görüntülenebiliyor. İstenmeyen mesajları bildirmeyi destekleyen operatörlerin de gönderilen son mesajın bir kopyasına ve mesajı gönderen numaraya erişebildiği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER