Teknoloji

Android Mesajlar doğrulama kodlarını kopyalamayı kolaylaştırıyor

android mesajlarGoogle Android Mesajlar uygulamasına küçük ama faydalı bir işlev kazandırıyor. Uygulamayı kullananlar, kendilerine SMS ile gönderilen doğrulama kodlarını bildirim üzerinden tek bir dokunuşla kopyalayabilecek.

Pek çok kişi internet sitelerindeki hesaplarını korumak için çift aşamalı doğrulama yönteminden yararlanıyor. Bu yöntemde kullanıcılar şifrelerini girdikten sonra genellikle SMS yoluyla bir doğrulama kodu alıyor. Bu kodun belirtilen alana yazılmasının ardından giriş işlemi tamamlanıyor. Söz konusu süreç zaman zaman fazla zahmetli olabiliyor. Ancak Google’ın Android Mesajlar için hazırladığı yeni güncelleme bu zahmeti biraz azalatacak gibi görünüyor.

Yeni güncelleme ile uygulama kullanıcıya bir çift aşamalı doğrulama kodu gönderildiğini tespit edebilecek. Bu tespitin ardından kullanıcıya kodu tek dokunuşla kopyalama seçeneği sunulacak. Güncellemenin dağıtıma çıktığı belirtilse de, yeni özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının zaman alacağı ifade edildi.

Google Android Mesajlar uygulamasını kullananların işini önemli ölçüde kolaylaştırsa da, bu imkanı sunan ilk şirket değil. Daha öncesinde Xiaomi ve başka Çinli üreticiler de doğrulama kodlarını tek dokunuşla kopyalamayı mümkün kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER