Teknoloji

Android Mesajlar uygulaması Akıllı Yanıt özelliğini daha fazla telefonda sunacak

android mesajlarGoogle ilk olarak Gmail ve Allo’da sunduğu Akıllı Yanıt özelliğini bir süre önce Android Mesajlar uygulamasına da getirmişti. Ancak şirket ilk etapta bu özelliği kısıtlı bir kullanıcı grubuna açmıştı. İlk etapta sadece Google’ın Project Fi programı kapsamındaki kullanıcılar bu özellikten yararlanabilmişti.

Ancak bu durum fazla uzun sürmemişe benziyor. Google Akıllı yanıt özelliğini daha fazla telefonda Android Mesajlar uygulamasının kullanıcılarına sunmaya başladı. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre, Nexus 6P gibi telefonlarda kullanıcılar uygulamanın içinde Akıllı Yanıt özelliğiyle karşılaşıyor.

Akıllı Yanıt özelliği ile Google kullanıcılarına gelen bir e-postaya veya mesaja hızlı biçimde yanıt verme imkanı sunuyor. Kullanıcıların mesaj alışkanlıklarını ve yazım dillerini de izleyen şirket, sohbetin bağlamına ve kullanıcıların alışkanlıklarına göre çeşitli hızlı yanıt seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler gelen e-posta veya mesajın hemen altında gösteriliyor. Seçeneklerden birine dokunulduğunda metin hemen yanıt bölümüne aktarılıyor ve gönder tuşuyla da hızlı biçimde karşı tarafa iletilebiliyor.

Android Mesajlar uygulamasının hangi telefonlarda bu özelliği sunduğu konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak mevcut işaretler şirketin kademeli bir dağıtım modelini tercih ettiğini gösteriyor. Şirketin zaman içinde Akıllı Yanıt özelliğini tüm Android Mesajlar kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER