Manşetler

Android cihazların yüzde 0.3’ünde Marshmallow yüklü

android-marshmallow-031115

Google, en yeni Android sürümü Marshmallow’un dağıtımına geçtiğimiz ay itibarıyla başlamıştı. Seleflerinin yavaş benimsenme geleneğini sürdürdüğü görülen Android Marshmallow, henüz yüzde 1’lik bir pazar payına dahi ulaşılamadı.

Google tarafından açıklanan en son Android dağıtım oranlarına göre, Marshmallow yüklü Android cihazlarının oranı yüzde 0.3 seviyesinde seyrediyor. Söz konusu rakama Google Play Store’a gönderilen sinyaller aracılığıyla ulaşılıyor. Böylelikle Android akıllı telefon ve tabletlerin hangi sürümle çalıştığını görmek mümkün oluyor.

Android Lollipop sürümlerinin (5.0 ve 5.1) benimseme oranı yüzde 26 olarak açıklanırken, Android 4.4 KitKat yüzde 38’lik benimseme oranıyla en popüler Android sürümü olma özelliğini koruyor.

Android Marhsmallow’un benimseme oranının yavaş artmasında en son sorumlunun Google olduğunu belirtmek gerekiyor. Android cihazlarındaki güncelleme dağıtımında sorumluluğun büyük kısmını cihaz üreticileri ve mobil operatörler paylaşıyor. Hem yeni cihazların çıkışı hem de mevcut cihazların güncellenmesi sayesinde Android Marshmallow yüklü akıllı telefon ve tablet sayısının kısa sürede kayda değer seviyeye geleceğini öngörmek ise pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER