Teknoloji

Android Marshmallow aşırı bellek kullanım problemi çözülüyor

android marshmallow bellek açığı6.0 Marshmallow sürümüyle çalışan Android telefonunda performans problemi yaşayan ve problemin kaynağının sistem belleğinin kontrol edilemeyen kullanımı olduğunu çözenler, yakında rahata erecek gibi gözüküyor. Google’dan yapılan açıklamada problemin çözüldüğü belirtilirken, çözümün yakında yayınlanacak bir sürüme yerleştirileceği ifade edildi.

“Gelecek sürüm” vurgusu, sorunun çözümünün aylık güvenlik güncellemelerinde ya da Android N ile birlikte kullanıcılara ulaştırılabileceği anlamına geliyor. Bu da bellek sızıntısı probleminden muzdarip olanların biraz daha bekleyeceğini gösteriyor.

Tüm avantaj ve faydalarına rağmen, Android’in kusursuz bir platform olduğunu söylemek mümkün değil. İşletim sisteminde iOS’i tercih edenlerin ve Android karşıtlarının sıklıkla eleştirdiği bazı önemli açıklar bulunuyor. Kaynak yönetimi de, güvenlikle birlikte sıklıkla eleştirilen noktalar arasında yer alıyor. Yapılan son açıklama, Google’ın sonunda bu eleştirileri susturmak için kolları sıvadığını ortaya koyuyor.

195104 numarasıyla kayıtlara geçen açık, Android 5.0 Lollipop’ta bulunan ve yine gereğinden fazla RAM tüketimine yol açan açığın bir benzeri niteliğini taşıyor. Android Marshmallow kullanıcılarının da benzer şikayetlerde bulunması, Google’ın sorun çözümü konusundaki çalışmalarının yeterli olmadığını gün yüzüne çıkarmıştı. Pek çok kullanıcının yakındığı gereğinden fazla RAM tüketimi sorununa işletim sisteminin geçmişte kullanılan bellek alanını temizleyememesinin yol açtığı belirtildi.

Google uzun süre sonra pek çok Android Marshmallow kullanıcısının rahatsız olduğu açığın kapatılacağı müjdesini verse de, bunun için somut bir tarih açıklamaması biraz can sıkıcı olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER