Manşetler

Android Market’in web tabanlı versiyonu yayına geçti

Bugün bizim saat dilimimize göre akşam saatlerinde düzenlenen Android basın toplantısında Google’ın mobil platformuyla ilgili son yeniliklerin tanıtımı yapıldı. Bu yeniliklerden bir tanesi de Android Market’in web tabanlı versiyonu olan Android Market Webstore.

Chris Yerga tarafından tanıtılan bu servis Apple’ın App Store için açmış olduğu web sitesine oldukça benziyor, ancak uygulamaları tarayıcıdan cihaza doğrudan indirmek mümkün oluyor. Yüksek çözünürlüklü görseller, büyük ikonlar ve uygulamaların eksiksiz tanıtımları geliştiricilere uygulamalarını sergilemeleri için daha elverişli bir ortam sunuyor.

Bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzdan http://market.android.com adresine girerek Android Market Webstore’a erişebilirsiniz. Uygulama indirebilmek için bir Google hesabıyla giriş yapmanız gerekiyor. Malum, Türkiye’de satılan Android’li cihazlarda Android Market erişimi bulunmuyor. Aynı şekilde Android Market’in web mağazasını düzgün görüntülemek de mümkün değil. Sitenin bazı yerleri görüntülenmiyor, bazı sayfalarında ise hata mesajlarıyla karşılaşıyorsunuz. Yine de, arama bölümü düzgün çalışıyor ve buradan aradığınız uygulamanın tanıtım sayfasına ulaşabilirsiniz. Ücretsiz bir uygulamayı indirmek istediğimizde ise Google hesabıyla ilişkilendirilmiş bir Android cihazının bulunmadığı uyarısıyla karşılaşıyoruz. Bu Google hesabını elimizde bulunan bir Android’li telefonla kullanıyor olsak bile, Android Market bunu anlamıyor. Ne de olsa, telefonda Android Market uygulaması veya servisi bulunmadığı için Google hesabını Android Market hesabı olarak da tanıtmak mümkün olmuyor.

Yine de, Android Market Webstore’da uygulamalarının TL cinsinden fiyatların yazması ilginç. Bu, ya Google’ın Türkiye’ye yönelik politikasını yumuşatmakta olduğunun bir işareti ya da yerelleştirmenin bir sonucu olarak yazılarla birlikte para birimlerinin de çevrilmesinden ibaret.

İlgili – Android Market Webstore

İLGİLİ HABERLER