Manşetler

Android Market’in Google Play’e dönüşümü Türkiye’de de başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, uygulama, video, elektronik kitap ve müzik gibi farklı içeriklerini Google Play adı verilen tek bir platformdan dağıtmaya başlayacağını duyurmuştu. Bu değişimin bizi en çok ilgilendiren tarafı Android Market’in Google Play’e dönüşecek olmasıydı. O dönüşüm gerçekleşmeye başladı.

Android cihazları üzerinden Android Market’e giriş yapanlar ilk önce Google Play’e ait yeni bir kullanıcı sözleşmesinin bildirimiyle karşılaşıyor. Bunu kabul ettikleri takdirde Android Market’in yerini Google Play adı ve ona ait logo alıyor. Market kısayoluna ait ikon da Google Play ikonuyla değiştiriliyor. Ancak durumu test ettiğimiz HTC Sensation XE’de gördüğümüz kadarıyla Market adı kısayolda kalmaya devam ediyor.

Android Market adının ve logosunun değişmesi dışında değişen herhangi bir şey yok. Aynı uygulama kategorileri ve bölümler aynı kullanıcı arayüzü altında sunulmaya devam ediyor. Bu arada market.android.com adresine masaüstünden erişmeye çalışanlar da karşılarında https://play.google.com/store adresinde açılmış, Türkçe dilinde yeni Google Play uygulama mağazasıyla karşılaşıyor.

İLGİLİ HABERLER