Manşetler

Android Market’in arayüzü yenilendi, 24 saatlik iade uygulaması kaldırıldı

Son birkaç haftadır Google’ın Android Market’iyle ilgili birçok yenilik karşımıza çıkıyor, ancak bu son yenilik şimdiye kadarki en büyük değişikliği temsil ediyor. Eskimiş sekme tabanlı arayüzün yerine indirilebilir içeriğin içinde atlı karınca gibi döndürülerek gezilebildiği, her bir uygulama için de kaydırılarak gezilebilen bir sayfanın bulunduğu yeni bir arayüz geliştirildi.

Bunun yanında Mountain View oyun şirketlerinin şikayetlerine kulak vermiş gibi görünüyor. Bu grubu hedefleyen birtakım özel değişiklikler de göze çarpıyor. Uygulamalar için dosya boyutu sınırı 50 MB’ye çıkarılırken Android Market’in meşhur 24 saatlik iade koşulu da artık kaldırıldı. Yine de, kullanıcıların satın aldıkları uygulamayı iade etmeye veya kullanmaya devam etmeye karar vermek için 15 dakikalık süresi bulunacak. Bu test için yeterli, ancak oyun satın almış kullanıcıların oyunu bitirip daha sonra onu iade etmek gibi bir şansı kalmayacak. Bu arada Android Market’e bileşenler ve canlı duvarkağıtları olmak üzere iki yeni kategori daha eklenmiş durumda. Ayrıca perde arkasında bazı değişiklikler yapılarak sadece kullanıcının cihazının ekran boyutu, piksel yoğunluğu ve OpenGL desteği gibi parametrelerine göre çalıştırabileceği uygulamaların görünmesi mümkün kılınıyor. Google Android Market güncellemesini Android 1.6 ve üstü bir sürümle çalışan tüm Android cihazları için önümüzdeki haftalarda çıkaracak.

Beklemek istemeyenler için XDA-developers yeni Android Market APK’sını yayınlıyor. İsteyenler aşağıdaki XDA-developers bağlantısından bunu indirip deneyebilirler.

İlgili – Android Developers
İlgili – XDA-developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER