Teknoloji

Android Market’e Bouncer aracılığıyla zararlı yazılım kalkanı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Market’in zararlı yazılım veya kod içeren uygulamalarla ilgili olarak haklı bir ünü var, ancak bu durumun önümüzdeki dönemde değişmesi umuluyor. Şirketin “Bouncer” kod adlı yeni güvenlik genişletme servisi sayesinde Android Market zararlı yazılım taramasından geçirilecek. Bu durumun Android kullanıcı deneyimine herhangi bir etkisi olmayacak, yazılım geliştiricilerinin de uygulamalarını bir uygulama onay sürecinden geçirmesi gerekmeyecek.

Android’in mühendislikten sorumlu genel müdür yardımcısı Hiroshi Lockheimer, Bouncer’ın son yüklenmiş uygulamalar üzerinde zararlı yazılım, truva atı veya diğer zararlı bileşen araması yapacağını, herhangi şüpheli bir duruma rastladığında ise uyarı vereceğini dile getirdi. Servis, Google’ın bulut tabanlı alt yapısını kullanarak her bir uygulamanın simülasyonunu da çalıştıracak, yazılım geliştirici hesaplarını düzenli aralıklarla kontrol ederek kötü niyetlileri Android Market’ten uzak tutacak. Mevcut uygulamalar da yeni uygulamaların geçmekte olduğu süreçten geçecek.

Lockheimer, Android Market’te görülen zararlı yazılımların oranında düşüş olduğuna dikkat çekiyor. 2011’in ikinci yarısında birinci yarısına göre yüzde 40’lık azalma gösterdi.

İlgili – Google Mobil Blog

İLGİLİ HABERLER