Teknoloji

Android Market uygulama sayısı bakımından Ağustos 2011’de App Store’u geride bırakacak

Geçtiğimiz şubat ayından beri Android Market’in büyüklüğünün Apple’ın App Store’unu geçeceğine yönelik analizler yayınlanıyor. Android Market’in gösterdiği dikkate değer büyüme ve App Store’daki yavaşlama bu inancın kaynağını oluşturuyor. Yayınlanan son bir analiz ise biraz daha iddialı bir tahminde bulunarak Android Market’in büyüklüğünün Ağustos 2011’de Apple’ın mobil uygulama mağazasınınkini geride bırakacağını öne sürüyor.

Research2Guidance tarafından yayınlanan rapora göre bu yılın ağustos ayında Android Market 425 bin uygulama sayısına ulaşacak. Android Market’e geçen ay 28 bin yeni uygulama katılmışken Apple ise 11 bin yeni uygulama ile Google’ın çok arkasında kalmış gibi görünüyor.

Ne var ki, yayınlanan bu rapor iki uygulama mağazasını sadece büyüklük açısından karşılaştırıyor. Gerçek satış rakamlarına baktığımızda ortada farklı bir tablo var. Research2Guidance Android Market’in hacim olarak aşırı büyümesinin uygulamalarından gelir elde etmek isteyen uygulama geliştiricileri için kötü olabileceğini öne sürüyor. Bir uygulama mağazasının başarısının bu mağaza içinde uygulaması bulunan yazılımcının başarısıyla ters orantılı olduğunu ileri süren analiz şirketi, aralarında Android Market’in de bulunduğu çeşitli uygulama mağazalarının ilk ayları içinde yapılan tüm analizlerin, mağazanın açılışının üzerinden birkaç ay ve hatta hafta geçtikten sonra ortalama indirme sayılarının dramatik şekilde düştüğüne dikkat çekiyor. Yüzde 5’lik pastanın büyük dilimlerini paylaşırken, geride kalanlar ufacık dilimlerle yetinmek zorunda kalıyor ve o dilimleri de gitgide küçülmeye devam ediyor.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER