Teknoloji

Android Market mevcut ve yeni uygulamalara içerik sınıflandırma sistemini zorunlu tutacak

İçerik sınıflandırma sistemi Apple’ın App Store’unda iPhone OS 3.0 çıktığı zamandan beri zorunlu tutuluyor. Şimdi Google da bu tarz bir puanlama sistemini Android için uygulama geliştiren yazılımcılar için zorunlu kılacak.

Birkaç hafta içinde, “Android Market’e yapılacak güncellemelerle birlikte” hayata geçmesi planlanan bu sistem ile birlikte Android Market’te yer alan tüm uygulamaların sınıfı da mağaza içinde görünebilecek. Sanıyoruz ki, Sistemin Android 2.3 Gingerbread’e güncellemelerin başlamasıyla birlikte faaliyete geçeceğini düşünmek çok da yanlış bir tahmin olmaz. Android Market’teki mevcut uygulamalarını sınıflandırma sistemine uygun hâle getirmeyen geliştiricilerin içerikleri otomatik olarak “Mature” (Yetişkinlere özel) seviyesine, yani en kısıtlayıcı seviyeye alınacak. Söz konusu problemi çözüm buluncaya kadar da bu en kötü seviyede kalmaya devam edecek.

“Mature” seviyesine ekl olarak “Pre-teen” (Çocuklar), “Teen” (Gençler) ve “All” (Genel) gibi seviyeler olacak. Genç beyinlere zararı olmadığı tespit edilen uygulamalar bu üç etiketten bir tanesini alacak. Giderek popülaritesi artan ve Türkiye’den de çeşitli şekillerde erişilebilen Android Market’in böyle bir içerik sınıflandırma sistemine kavuşacak olması, çocuklarına Android’li cihaz almayı düşünen ebeveynleri rahatlatacak bir etken olacaktır.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER