Teknoloji

Android Market Android 2.1 ve daha eski sürümler için tarihe karışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android market

Eğer hâlâ tarihi eser niteliği kazanmış bir Android cihazı kullanan nadir kişilerdenseniz, şimdi sizin için yükseltme zamanı resmen geldi. Google, Android 2.1 ve daha eski sürümler için Android Market desteğini kaldıracağını açıkladı. Bu da birkaç yıldır hatırlamadığınız, adını unuttuğunuz uygulama mağazasının tamamen tarihe karışacağı anlamına geliyor.

Android Market desteği 30 Haziranda sonlanacak. Bu da çok eski telefon kullananların Android deneyimlerine yeni bir telefonla kesintisiz şekilde devam edebilmeleri için yaklaşık on günlük bir sürelerinin olduğu anlamına geliyor.

Hâlâ çok eski Android telefon kullananların olduğunu hayal etmek epey zor. Örneğin, Android 2.0 ve 2.1 sürümleri 2009 ve 2010’da piyasaya çıkmış cihazlarda yüklü olarak geliyordu ve şu anda var olan Android cihazlarındakine göre oldukça farklı bir deneyim sunuyordu. O telefonların küçük ve düşük çözünürlüklü ekranları, düşük işlemci gücü, yavaş ağ bağlantıları ve kısıtlı sayıda kullanılabilir uygulaması bulunuyor. Üstelik günümüzün en ucuz akıllı telefonları bile Android Eclair gibi emektar sürümle çalışan cihazdan çok ama çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Yedi koca yıl geçmiş olmasına rağmen, Google bu eski telefonlar için, Google Play’den önceki uygulama mağazası olan Android Market’i bu zamana kadar sürdürdü. 30 Haziran geçtikten sonra, söz konusu cihazlar Android Market’e erişemeyecek. Google, bu cihazlara değişiklikle ilgili herhangi bir bildirim mesajının da gönderilmeyeceğine dikkat çekiyor.

Cihazlara bildirim gönderilemeyecek olması, Android Market uygulamasındaki teknik kısıtlamalarla açıklanıyor. Tabii ki, Android 2.2 ve daha üstü sürümle çalışan bir Android cihazına sahipseniz, Google Play Store’u kullanmaya devam edebilirsiniz. Bununla birlikte Google, Android 2.1 sonrasındaki sürümler için Android Market’in daha geç versiyonlarını elinden geldiğince destekleyeceğini de söylüyor.

Piyasada uygun fiyatlı birçok seçenek var. Fikir edinmek için akıllı telefonlar portalımıza göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER