Teknoloji

Android Market App Store ile arayı kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil uygulama pazarına baktığımızda iki dev şirketin birbiriyle olan kıyasıya mücadelesini görüyoruz: Apple App Store ve Google Android Market. App Store rekabette lider gidiyor, ancak her iki mağazayı büyüme açısından karşılaştırırsak, Android Market’in daha iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Geçen yılın ekim ayından beri Android Market’e 150 bin uygulama eklenirken, App Store’da ise bu sayı 65 binde kaldı. Eğer aynı hızla gidilecek olursa, tablonun değişmesi ve Android Market’in App Store’u liderlikten indirmesi uzun sürmez. Şu anda App Store’da 350 bin, Android Market’te ise 250 bin uygulama yer alıyor.

Alt taraflara baktığımızda BlackBerry’nin App World mağazası ile Microsoft’un Windows Marketplace’i arasındaki üçüncülük mücadelesini görüyoruz. Windows Marketplace geçtiğimiz günlerde 10 bin uygulama barajını aştı ve emekleme dönemlerine göre karşılaştıracak olursak, App Store ve Android Market’ten daha iyi bir performans gösterdi. Eğer bu tempoyla giderse, Windows Marketplace’in üçüncülüğe yükselmesi de çok uzakta sayılmaz.

İlgili – BusinessInsider

İLGİLİ HABERLER