Teknoloji

Android M yerleşik görsel sesli mesaj desteğiyle birlikte gelecek

android-m-kapak-100715

Android sonunda yerleşik görsel sesli mesaj desteğine kavuşuyor. İşletim sisteminin en yeni sürümü Android M’in telefon uygulamasında görsel sesli mesaj desteği yerleşik olarak sunulacak. Böylelikle operatörlerin kendi sesli mesaj uygulamalarını tasarlamalarına gerek kalmayacak.

Ancak bu durum operatörlere düşen görevin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Görünen o ki, operatörlerin Google’ın görsel sesli mesaj servisi için destek sunmaları gerekiyor ve şu ana kadar sadece T-Mobile ile Orange’ın bu konuda gerekli adımları attığı belirtiliyor. Bu da Android M’in görsel sesli mesaj desteğinden ilk etapta kısıtlı bir kitlenin faydalanabileceğini gösteriyor.

Görsel sesli mesaj desteğinin Android’e eklenmesi uzun süredir bekleniyordu. iPhone kullanıcıları ise 2007 çıkışlı orijinal iPhone’dan bu yana söz konusu destekten faydalanabiliyor. Android kullanıcılarıysa genellikle operatörlerinin uygulamaları veya Google Voice gibi uygulamalar sayesinde sesli mesaj desteğinden yararlanabiliyordu. Operatörlerin kimi zaman görsel sesli mesaj için ekstra ücret talep etmeleri, kullanıcıların operatör uygulamalarına yönlendirilmelerini açıklıyor. Apple ise orijinal iPhone için AT&T ile gerçekleştirdiği yakın çalışma sayesinde söz konusu özelliği neredeyse herkese sunmayı başarmıştı. Google’ın bu konuda operatörleri nasıl ikna ettiği ise henüz bilinmiyor.

android-m-gorsel-sesli-mesaj-160715

Android M’e görsel sesli mesaj desteğinin dahil edilmesi, ilk olarak Android Police sitesi tarafından paylaşılan bir destek fişi sayesinde ortaya çıkmıştı. Görsel sesli mesaj desteğinin Android M’in ön izleme sürümüne eklendiğini belirten bir Google çalışanı, özelliğin Android M’in önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak final sürümünde de bulunacağını dile getirdi. Sesli mesajların çözümlemesi konusunda ise top operatörlerde olacak. Operatör desteği olduğu takdirde Android M, gelen sesli mesajları yazıya dökebilecek.

İLGİLİ HABERLER