Teknoloji

Android Lollipop güncellemesi ilk olarak Android One kullanıcılarına ulaştırılacak

google-android-one-150914

Google, Android 5.0 Lollipop için hazırlanan ve havadan (OTA) ulaştırılacak güncellemelerin ilk olarak Android One telefonlarına geleceğini açıkladı. Bu da Hindistan’da yaşayan ve Android One programı kapsamında üretilen akıllı telefonları kullanan kişilerin yakında en yeni Android sürümüyle tanışacağı anlamına geliyor.

Android One programı Google tarafından dünyanın dört bir yanındaki insanlara düşük fiyatlı akıllı telefonlar ulaştırma amacıyla başlatılmıştı. Şirket programda kendisine hedef kitle olarak HTC, Samsung ve LG gibi üreticilerin imzasını taşıyan popüler telefonlara maddi olarak ulaşması kolay gözükmeyen tüketici kitlesini seçmişti.

Google, Android One ile gelişmekte olan ülkelerdeki etkisini artırmayı hedefliyor. Şirketin gelişmiş ülkelerdeki giriş seviyesi cihazlar için uyguladığı yaklaşımın kullanıcıları memnun ettiğini söylemek ise pek mümkün değil. ABD gibi ülkelerde giriş seviyesi Android cihazlar genellikle operatörler tarafından özelleştirilerek satılıyor. Operatörlerin de sürece dahil olmasıyla birlikte güncelleme takvimi iyice uzuyor.

Google’ın Android Lollipop için hazırladığı güncellemeyi ilk olarak Android One kullanıcılarına ulaştıracak olması, Hindistan dışındaki Android cihaz sahiplerinin de Android One programına imrendirecek gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER