Teknoloji

Android Lollipop’ta disk şifreleme özelliği açık şekilde gelmeyecek

android-5-0-lollipop-071114

Google, Android Lollipop’ta disk şifreleme özelliğinin açık şekilde geleceğine dair verdiği söz konusunda geri adım attı. Android kullancıları diledikleri takdirde disk şifrelemeyi ayarlar menüsü aracılığıyla aktif hâle getirebilecek, ancak şifreleme varsayılan olarak açık biçimde sunulmayacak.

Google’dan yapılan açıklamada bu kararın alınmasında bazı Android üreticilerinin yaşadığı performans problemlerinin etkili olduğu belirtildi. Şirket kullanıcıları web’de güvende hissettirmek için şifrelemeye olan bağlılığının sürdüğünün altını çizdi.

Google’ın geri adım atması, şirket ile üretim ortakları arasında büyük hedefler ve donanım kapasitesinin örtüşmemesinden dolayı uzun süredir devam eden fikir ayrılığının en son halkasını oluşturuyor.

Google kendisine ait Nexus cihazlarında disk şifreleme özelliğini uzun süredir varsayılan olarak sunuyor. Bu da Nexus cihazlarında bazı performans sıkıntılarını beraberinde getiriyor. Nexus cihazları bu performans sıkıntılarını aşabilse de, yaşananlar tüm Android cihazlarının disk şifrelemeden kaynaklanan ekstra yüke hazır olmadığını gösteriyor.

Jelly Bean ve üstü sürümlerdeki Android cihazlar için de disk şifreleme seçeneği mevcut olsa da, kullanıcıların bu özelliği manuel olarak aktifleştirmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER