Teknoloji

Android yakında küresel mobil kullanımda iOS’i geride bırakabilir

 

Android-Logo-Robot

Aylık sevkiyat konusunda Android işletim sistemli cihazlar uzun bir süre önce iOS kadrosunu geride bırakmayı başarmıştı. Bu duruma aldırış etmeyen Apple yöneticileriyse sürekli olarak dikkatleri başka bir istatistiğe çekiyor. Web trafiğini takip eden iki büyük şirket tarafından oluşturulan istatistikte iOS’in küresel mobil kullanımda lider olduğu görülüyor.

Ancak mevcut eğilimler önümüzdeki 1-2 aylık süreç içinde değişmezse, Apple’ın böbürlenmek için kullandığı bu istatistiğin tersine dönmesi olası gözüküyor. Küresel web trafiğini takip eden saygın şirketlerden biri olan Net Applications’ın haziran verileri iOS’in kullanım payında büyük bir düşüşü, Android’in kullanım payındaysa etkileyici bir yükselişi gösteriyor.

Net Applications’ın rakamlarına göre Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerin kullanım oranı yüzde 43.75’e yükseldi. Söz konusu oran mayıs ayında yüzde 41.58, nisan ayındaysa 37.75 olarak gerçekleşmişti. iOS’in nisan ayında yüzde 51.11 olan kullanım oranıysa mayıs ayında yüzde 48.34’e gerileyerek ilk kez yüzde 50’nin altına inmişti. Kullanım oranının haziran ayında yüzde 45.61’e inmesiyse tehlike çanlarının Apple için daha yüksek sesle çaldığı anlamına geliyor.

Mevcut tablo Android’in kullanım oranı konusunda ilk kez iOS’in önüne geçeceği izlenimini verse de, Apple’ın önümüzdeki sonbaharda piyasaya süreceği iki yeni iPhone 6 modeli ve yenilenen iPad’leriyle bu gidişatı değiştirmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER