Teknoloji

Android küresel akıllı telefon pazarının yüzde 53’ünü elinde bulunduruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Millenial Media tarafından yayınlanan bir rapor Nisan 2011 ayında küresel akıllı telefon pazarındaki durum ortaya koyuyor. Şirketin yaptığı araştırmalara göre Android pazar payı bakımından liderliğini sürdürüyor. Şirketin ağı içindeki gösterimlerin yüzde 53’ü Android tabanlı cihazlarda gerçekleşti.

Apple’ın iOS işletim sistemi yüzde 28 ile ikinci, RIM’in BlackBerry OS’i yüzde 16 ile üçüncü sırada gelirken; Symbian, Windows ve diğer platformların toplamında yüzde 4’ün altında bir gösterim gerçekleşti. Google cihaz sayısı bazında liderliğini korurken Apple uygulama gelirleri bakımından Android’in önünde yer almayı başarıyor. iOS platformu üzerindeki uygulamalardan elde edilen gelirin aydan aya yüzde 6 oranında arttığı ve bu platformun gelir bakımından toplamın yüzde 50’sini karşıladığı vurgulandı. Android ise yüzde 39’luk oran ile gelirler bakımından iOS’in arkasından gelirken RIM ise yüzde 9 ile üçüncü sırada yer aldı.

Kullanıcıların neler indirdiğini soracak olursanız, Millenial Media’nın raporuna göre oyunlar, mobil sosyal ağ, müzik ve eğlence uygulamaları en popüler kategoriler arasında yer alıyor. Millenial Media’nın ağında her ay 5500 farklı cihaz üzerinden 142 milyonun üzerinde tekil mobil gösterim gerçekleştiriliyor.

İlgili – Millenial Media

İLGİLİ HABERLER