Teknoloji

Android kullanıcılarına özel, verimliliği artıracak yeni araçlar ve işlevler

android

Google, Android kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir dizi yeniliği perşembe günü duyurdu. Bu yeniliklerden bir tanesi olarak çocuklar ve İngilizce’yi yeni öğrenmeye başlayanlar için dil gelişimine yardımcı olacak bir araç öne çıkıyor. Ayrıca emoji kullananlar ve ABD’deki Google One kullanıcıları için de yenilikler var.

Okuma Pratiği Aracı: Küçük Okuyucuların İngilizce Macerası

Play Kitaplar üzerindeki binlerce çocuk kitabıyla uyumlu olan yeni okuma pratiği aracı, çocukları ve İngilizce’yi yeni öğrenmeye başlayanları kelime bilgilerini ve telaffuzlarını geliştirmek için kısa ve eğlenceli okuma deneyimlerine davet ediyor. Mikrofon açıkken cümle okuma meydan okumasına katılan kullanıcılar, karşılaştıkları yeni kelimelerin anlamlarını hızlıca öğrenmek ve cümleleri doğru bir şekilde nasıl okuyacaklarını duymak için ekrandaki düğmelere basabilirler. Bu özellik, Android 8 ve üzeri sürüme sahip cihazları olan Amerika’daki kullanıcılar için İngilizce dilinde kullanıma sunuldu.

Aynı zamanda, Google TV için eğlence önerilerini, Google Finans üzerinden borsa bilgilerini ve Google News’ten özenle seçilmiş haber hikayelerini gösteren yeni widget’lar da yola çıktı. Bu widget’lar, Android 6 ve üstü sürüme sahip cihazları olan kullanıcılar için tüm desteklenen dillerde kullanılabilecek.

Emoji seçeneklerinden sıkılanlar için “Emoji Kitchen” adlı yeni bir araç da sunuldu. Kullanıcılar, Gboard üzerinde bulunan emoji’leri birleştirip yeniden şekillendirebiliyor ve bunları sevdiklerine gönderebilecekleri sticker’lara dönüştürebiliyorlar.

WearOS 2 Kullanıcılarına Özel Yenilikler: Yeni Spotify özellikleri ve daha Fazlası

Spotify DJ, premium aboneler için kişiselleştirilmiş bir müzik seçkisi sunuyor veya kullanıcının favori podcast bölümlerini akışa alıyor. Yeni akıllı saat arayüzünde çal tuşuna basıldığı anda harekete geçiyor. WearOS 3.0 kullanıcıları artık tek bir yapılacaklar listesi için Google Notlar’dan bir arayüz ekleyebilirler.

Google, One abonelik hizmetinin dark web raporunun ABD’deki kullanıcılar için tamamen kullanılabilir olduğunu duyurdu. Aboneler, Gmail adreslerinin dark web’de ifşa edilip edilmediğini kontrol edebilir, sosyal güvenlik numaraları gibi hassas bilgilerinin tehlike altında olup olmadığını öğrenebilirler. Ek olarak, dark web’deki kişisel bilgilerini otomatik olarak izlemeye başlayabilir ve detayları paylaşıldığı anda haberdar olabilirler. Dark web izleme hizmeti şimdilik sadece ABD’deki Google One müşterilerine açık, ancak Google, bu hizmeti önümüzdeki aylarda 20’den fazla ülkede kullanıma sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER