Teknoloji

Android kullanıcıları yeni emojilere daha hızlı ulaşacak

android emoji
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günümüzde hem gençler hem de yaşı ilerlemiş olanlar, mobil cihazlarda birbirleriyle iletişim kurarken veya sosyal medyada paylaşım yaparken emojileri sıklıkla kullanıyor. Android platformundaki emoji sunumunun pek de iyi olmadığının farkına varan Google, önümüzdeki dönemde bu emojilerin daha hızlı biçimde yenilenebilmesini mümkün kılmaya hazırlanıyor.

Normalde yeni emojiler büyük sistem güncellemeleriyle birlikte geliyor. Kullanıcılar bunlar üstünde pek fazla kontrol imkanına sahip olmuyor. Ancak Google, Android Açık Kaynak Projesi (ASOP) Gerrit ile emojilerin işletim sistemine dağıtımını değiştirmeyi planlıyor. Bu değişikliklerden biri, kullanıcılara emoji kütüphanesindeki kayıtları değiştirme imkanını da sağlayacak.

Böylelikle hem Google hem de üçüncü taraflar, Android’de büyük bir güncellemeye gerek kalmadan emoji kütüphanesinde değişiklik yapabilecek. Kullanıcılara bu imkanının ne zaman sunulacağı henüz bilinmese de, Google’ın Android’in yeni sürümüyle birlikte ilgili değişikliği hayata geçirmesi bekleniyor.

Android’in gelecek yıl yayınlanacak yeni sürümü, kullanıcılara sadece emojiler üstünde daha fazla kontrol sağlamayacak. Kullanıcılar bu sürümle birlikte 217 yeni emojiyle de tanışmış olacak.

İLGİLİ HABERLER