Teknoloji

Android kullanıcıları iOS kullanıcılarından daha sadık

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), yani Tüketici Zekâsı Araştırma Ortaklığı adlı kuruluşun gerçekleştirdiği bir araştırma, Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarına göre daha yüksek marka sadakati taşıdığını ortaya koydu. TechCrunch‘ın haberine göre rapor, Android sadakatinin 2016’nın başlarından beri artmakla kalmadığını, aynı zamanda şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını söylüyor.

Her bir platformda mevcut sadakati ölçmeye odaklanan bu araştırma, ABD’deki tüketicilere odaklandı. Amerikan tüketicilerin 2017 yılında telefonlarını yeniledikten sonra ne oranda önceki işletim sistemlerinde kaldıkları değerlendirildi. Yüzde 91’lik kesim Android’de kalırken, iOS’te kalan kesimin oranı yüzde 86 oldu. CIRP’ın kurucu ortaklarından Mike Levin, şu anda görünürde iki işletim sistemi olduğundan dolayı, kullanıcıların birini seçtiğini, öğrendiğini, uygulamalara ve depolama alanına yatırım yaptığını ve ona bağlı kaldığını söylüyor.

iOS ve Android’in marka sadakati yıllardan beri değişkenlik gösteriyor. 2013’te iOS kullanıcıları daha sadıktı, ancak Ocak 2016 ile Aralık 2017 arasındaki dönemde Android liderliği aldı. Android’e olan sadakat yüzde 89’dan 91’e çıkarken, iOS sadakati yüzde 85’ten yüzde 88’e çıktı.

Ne var ki CIRP, geçiş yapanların oranının geçiş yapanların sayısından farklı bir değer olduğuna dikkat çekiyor. Android’in iOS’ten daha geniş bir kullanıcı kitlesi var. Bu nedenle iOS’ten Android’e geçenlerin sayısı, Android’den iOS’e geçenlerin sayısıyla aynı ya da daha yüksek. Levin, mutlaka kullanıcı sayısına bu şekilde bakıldığında, iOS’in kazandığı eski Android kullanıcısı sayısının, Android’in kazandığı eski iOS kullanıcısı sayısından daha fazla olduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER