Teknoloji

4 milyon Android uygulamasını usülsüz dağıtan korsanlar suçlarını kabul etti

android korsanlariFBI, 2012 yılında yasadışı üç Android uygulama mağazasını kapatmıştı. Bu hamle, sanal ortamda gerçekleştirilen tutuklamaların ilk örnekleri arasında gösterilmişti. Söz konusu uygulama mağazalarını hazırlayan korsanlar da, aradan geçen dört yılın ardından suçlarını kabul etti.

Korsanlardan biri olan 22 yaşındaki Aaron Blake Buckley, Applanet adını taşıyan uygulama mağazasının yönetimindeki görevi nedeniyle telif hakkı ihlâli gerekleştirdiğini kabul etti. 2012’de kapatılan SnappzMarket isimli uygulama mağazasının yöneticisi olan 29 yaşındaki Gary Edwin Sharp da geçtiğimiz ocak ayında suçunu kabul etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sharp ve Buckley, Mayıs 2010 ile Ağustos 2012 arasında telifli dört milyon Android uygulamasını usülsüz olarak kopyalamak ve sahiplerinin rızası olmadan dağıtmakla suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu uygulamaların toplam perakende değerinin 17 milyon dolar olduğunu belirtti. Android korsanları, 1 Ağustos 2016 itibarıyla cezalarını çekmeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER