Manşetler

Gelecek Android sürümünün adı KitKat olacak

Android’in bir sonraki büyük sürümünün adı belli oldu. Daha önceleri Key Lime Pie olarak adlandırılacağı tahmin edilen yeni sürüm Android 4.4 beklentilerin aksine KitKat adını taşıyacak. Nestle’nin çikolata kaplı gofretinin adı olan Kit Kat’ı bir Android sürümüyle beraber anmak oldukça ilginç olacak. Belirtmek gerekiyor ki, Kit Kat Nestle’nin ticari markası olduğu için Android sürümü KitKat olarak yazılacak.

android-kitkat-040913-2

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı ve Android şefi Sundar Pichai geçtiğimiz akşam saatlerinde bu duyuruyu Google+ profili üzerinden paylaştı. Ayrıca Kaliforniya’da bulunan yerleşkenin bahçesine dikilen yeni KitKat Android heykelinin fotoğrafını da yayınladı.

android-kitkat-040913-1

Bu arada konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama da geldi. Google Android web sitesine KitKat hakkında bilgiler içeren bölümler de ekledi. Google “Herkesin çikolatadan uzak kalmakta zorlandığı bir ortamda, Android’in gelecek versiyonunu favori çikolatalardan birisiyle isimlendirmeye karar verdik.” diye yazdı.

android-kitkat-040913-3

Android’in gelecek sürümü KitKat adını taşıyacak, ancak her şey bununla bitmiyor. Bu isimlendirme geniş kapsamlı bir pazarlama çalışmasının ürünü gibi görünüyor. Nestle Kit Kat satın alanları Nexus 7 veya Google Play hediye kartları gibi çeşitli güzellikler de bekliyor. Tüketicilerin bunun için üstünde Android maskotunun bulunduğu özel Kit Kat çikolatalarından satın almaları gerekecek.

android-kitkat-040913-4

Google ve Nestle tarafından yayınlanan açıklamaya göre, 50 milyon adet Android Kit Kat ambalajlı çikolata üretilecek ve bunlar aralarında Avustralya, Brezilya, Almanya, Hindistan, Japonya, Dubai, Rusya, Büyük Britanya ve ABD’nin de bulunduğu 19 ülkede satılacak.

İlgili >> Nestle, Android, Android KitKat

İLGİLİ HABERLER