Manşetler

Android kamera uygulaması görsel arama yetenekleri kazanabilir

android kamera gorsel arama

Google, Android kamera uygulamasına kullanıcıların işine fazlasıyla yarayabilecek bir özellik kazandırmak için çalışıyor. SlashGear’da yer alan habere göre, söz konusu yeni özellikle kullanıcıların kamera uygulaması üzerinden arama yapmasını mümkün kılacak. Şirket, böylelikle yıllardır Google Googles uygulamasında yer verdiği görsel arama özelliğini Android işletim sisteminin kamera uygulamasına da entegre etmiş olacak.

Google Googles uygulaması ile kullanıcılar bilindik veya farkedilebilir nesnelerin fotoğrafını çekerek bu şeyler hakkında hızla daha fazla bilgiye ulaşabiliyor. Buna ek olarak, sekiz dilde metin okuyabilen uygulamayla çeviri de yapılabiliyor. SlashGear’ın haberinde, söz konusu teknolojinin Android kamera uygulamasına entegrasyonunda kullanıcılara nesne etrafına bir şerit çekme ve nesnenin daha kolay fark edilmesini mümkün kılma fırsatı verileceği de belirtiliyor.

Akıllı telefonlarda ve artırılmış gerçeklik başlıklarında test edilen bu özelliğin son kullanıcılarla ne zaman buluşacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Söz konusu teknolojinin artırılmış gerçeklik için biçilmiş kaftan olduğunu söylemek de yanlış bir ifade olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER