Eğlence

Android için YouTube 5.0 güncellemesi yayınlandı, listede kapsamlı değişiklikler var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google resmi YouTube Android uygulamasını güncelledi. Bu yeni versiyon özellikler bakımından bir hayli doluş şekilde geliyor. Yeni bir uygulama ikonuna ve kart stili bir kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulama aynı zamanda çoklu görev yapma anlamında birçok gelişimi de bünyesinde barındırıyor.

youtube-5-android-200813

Kullanıcılar herhangi bir videoyu aşağı sürükleyerek ve sol üst köşedeki aşağı ok tuşuna basarak küçük bir önizleme penceresine gönderebiliyor. Geri tuşuna basılması da aynı işlevin görülmesini sağlıyor. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar bir yandan videoyu izlerken aynı anda YouTube içinde gezinti yapabiliyor, önizleme penceresine tekrar dokunarak tam ekran görünümüne geçiş yapabiliyor veya pencereyi kenara doğru sürükleyerek önizleme modunu kapatabiliyor. Bu arada kenara doğru kaydırma işlevi de videonun sesinin kısılmasını sağlıyor.

Bu yeni dokunmatik hareketler akıllı telefonlarda yalnızca düşey yönde çalışıyor, ancak tabletlerde her iki ekran yönünde de bu işlevlerden yararlanmak mümkün. Bu arada tabletlerde, akıllı telefonlarda olduğu gibi, yatay görünümde tam ekran videonun varsayılan görünüm olması gibi bir durum ortadan kalktı.

Navigasyon, geçmişe hızlı erişim, favoriler, çalma listeleri, yüklenenler ve sonra izle gibi işlevlerde de ufak tefek değişiklikler yapıldı, bunlara kaydırılarak açılan menüden erişilebiliyor. Ayrıca çalma listeleri için arama yapma imkanı da getirildi.

Android için YouTube 5.0 güncellemesini aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER