Teknoloji

Android için Yahoo Hava Durumu uygulaması yenilendi

Yahoo’nun geçtiğimiz nisan ayında yenilediği hava durumu uygulamasının iOS versiyonu tasarımı ve kullanışlılığıyla pek çok kişinin beğenisini kazanmıştı. Hatta Apple da iOS 7 için hazırladığı hava durumu uygulamasında Yahoo’dan esinlenmiş ve WWDC’de Yahoo’yu tasarım ödülüne layık görmüştü. Yahoo iOS’te bir hayli popüler olan hava durumu uygulamasını şimdi de Android kullanıcılarını beğenisine sundu.

Yahoo-hava-durumu-android

Güncellenen Android için Yahoo Hava Durumu uygulaması da iOS uygulamasıyla aynı havalı tasarımı ve benzer keskin yazı tipini barındırıyor. Konuma özgü arka plan fotoğrafları yine Flickr tarafından sağlanıyor. Uygulamanın geçmiş versiyonlarında sunulan temel hava durumu bilgilerine ek olarak 10 günlük hava durumu tahmini, saatlik tahminler, yağış ihtimali, rüzgar ve basınç, ayın fazları, UV ışınlarının durumu, gün doğumu ve gün batımı saatlerine ilişkin bilgilere de artık Yahoo Hava Durumu uygulaması aracılığıyla ulaşılabiliyor. Dileyen kullanıcılar uygulamaya ait bileşeni ana ekrana ekleyebiliyor ya da hava durumu bilgisini sürekli olarak Bildirim Merkezinde görebiliyor.

Uygulama konum desteği almak için Yahoo hesabıyla eş zamanlanabiliyor, ayrıca kötü hava koşullarına karşı kullanıcıları önceden uyarıyor. Güncellenmiş Android için Yahoo Hava Durumu uygulamasını ilgili kısmındaki Google Play bağlantısı aracılığıyla ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER