Teknoloji

Android için OS 2.0 Donut zamanı yaklaşıyor

android-donut-xdaGörünen o ki, Android OS 1.5 Cupcake’in sahnede kalışı fazla uzun sürmeyecek. Google Android’in yeni sürümü OS 2.0 Donut’un ilk geliştirme sürümünü yayınladı. Donut ile çoklu dokunma desteği, CDMA bağlantısı, HTC Sense arayüzündekine benzer ana ekran kontrol bileşenleri gibi yenilikler kazandırılacak.

Buna ek olarak OS 2.0 Donut, geliştirilmiş hız ve performans, otomatik yedekleme ve parmak işaretleri ve jest desteği de sunacak. Telefon genelindeki tüm uygulamalarda arama yapma, WPA Enterprise şifreleme ve VPN desteği sayesinde Android’in iş amaçlı kullanımı da artacaktır. OS 2.0 Donut’un cihazlara ne zaman geleceği ile ilgili kesin bir takvim henüz yok. Ancak program geliştiriciler bu yeni sürümü çoktan cihazlarına yükleyip oynamaya başlamışlardır bile. Yazının devamındaki bağlantıdan OS 2.0 Donut’un arayüz fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Güncelleme: Android takımında yer alan Romain Guy, söylendiği gibi Donut’ta çoklu dokunma desteğinin bulunmadığını hatta Donut’un OS 2.0 bile olmadığını söylüyor. Ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

İlgili – Technology Diary

İLGİLİ HABERLER