Manşetler

Android için Microsoft Office uygulaması yayınlandı

Microsoft Office yazılımını mobil ortama taşıma konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Android için  Office uygulamasını yayınlayan şirket, Android 4.0 veya daha üstü işletim sistemli cihaz sahiplerine temel düzenleme işlemlerini yapma imkanını sunuyor. Bir süre önce yayınlanan iPhone için Office uygulamasıyla aynı özellikleri barındıran uygulamadan faydalanmak için Office 365 abonesi olmak gerekiyor.

Microsoft-Office-Mobil-Android-310713

Tıpkı iPhone uygulamasında olduğu gibi, Android için Office uygulaması da bir ”son belgeler” sekmesine sahip. Yeni Word ve Excel belgesi oluşturma fırsatı veren uygulama sayesinde Word, Excel ve PowerPoint gibi Office yazılımları Android işletimli akıllı telefonlar için optimize ediliyor. Uygulamada tablet desteğinin bulunmaması dikkat çekerken, bu desteğin ne zaman uygulamaya geleceğine dair bir bilgi verilmedi. Tıpkı Windows Phone ve iPhone uygulamalarında olduğu gibi, düzenleme özelliğini oldukça temel düzeyde tutan Microsoft; düzeltme, formatlama ve yorum ekleme gibi seçeneklere uygulamada yer veriyor.

Belgeler Microsoft’un bulut depolama servisi SkyDrive’da saklanırken, Android uygulaması üzerinden e-postayla paylaşılabiliyor. iPhone uygulamasından farklı olarak, Android için Office uygulama üzerinden Office 365’e abone olma gibi bir seçenek sunmuyor. Microsoft öncelikli olarak ABD’de yayınlanan uygulamanın yakında 33 dil desteğiyle 117 pazarda kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER