Manşetler

Android için Google+ uygulaması yeni kullanıcı arayüzü ve mobilde video sohbet özellikleri kazandı – Galeri

google_plus_android_v2-6

Google, Android için Google+ uygulamasının yeni versiyonunu yayınladı. İki hafta önce güncellenen iPhone uygulamasını takip eden Android uygulaması yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ve Videoyla Sohbet (Hangout) servisiyle daha iyi entegrasyonu gibi yeniliklerle geliyor.

Google+’nın güncellenmiş Android uygulaması hareket halindeyken, üzerinde özel bir “Videoyla Sohbet” butonu barındıran yeni bir navigasyon bandı üzerinden yeni bir Videoyla Sohbet oturumu başlatmaya izin veriyor. Butona dokunup oturuma bazı arkadaşlar ekledikten sonra karşı taraftaki kişilerin telefonu otomatik olarka çalıyor ve sizin gönderdiğiniz video sohbet isteği onlara ulaşıyor. Eğer karşı taraf isteğe cevap vermezse, daha sonra bu isteğe cevap verip Videoyla Sohbet oturumuna katılma şansına sahip. Aslına bakarsanız, telefonların çalması farklı olmak isteyenler için isteğe bağlı bir senaryo.

iPhone versiyonunda olduğu gibi Google+’ın Android versiyonunda da kullanıcı arayüzü zengin ve göz alıcı medya unsurlarına odaklanıyor. Tam ekran görünümlü fotoğraflar, animasyonlu geçişler, +1 kontrollerine daha kolay ulaşım da yeni gelen sürüklenebilir navigasyon bandına eşlik ediyor.

Artık Google+ üzerinden fotoğraf indirip bunları Android akıllı telefonunun duvar kağıdı yapmak da mümkün. Ayrıca eğer gönderdiğiniz bir yazıda hata yaparsanız, mobil uygulama üzerinden hatayı doğrudan düzeltebilirsiniz. Halbuki daha önceleri bir masaüstü internet tarayıcısı üzerinden Google+’ya bağlanıp hatayı düzeltmek ya da gönderiyi tamamen silmek gerekiyordu.

Android için Google+’nın yeni versiyonu Google Play Store üzerinden indirilebilir.

Galeri: Android için Google+ v2.6 Ekran Görüntüleri
[nggallery id=923]

İlgili – Google Play

google-plus-android-2-6-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER