Manşetler

Android için Google Haritalar güncellemesi yeni işlevleri ve Google+ entegrasyonunu işaret ediyor

Google Android için Haritalar uygulamasını 6.8 sürümüne yükseltti. Güncellemeyle birlikte sosyal ağ tabanlı yeni özellikler ve Zagat derecelendirmeleri de uygulamaya eklendi. Bununla beraber, APK’nın gelecek yeni versiyonların habercisi olduğu da söyleniyor. Android Police sitesi bu dosyayı didik didik etmiş ve içinde gelecek iki yeni özelliğin kuvvetli bulgularına rastlamış.

Bulgulardan ilkinde adları “timeline” yani “zaman çizgisi” kelimesiyle başlayan bir dizi grafik bulunuyor. Bunların her biri harita üzerinde bir süreci gösteriyor. Ev ikonu, onay kutusu, evrak çantası, onay kutusu ve soru işareti gibi bileşenler de dikkat çekiyor. Grafikler bir çeşit seyahat geçmişi özelliğini işaret eden xml dosyalarıyla ilişkilendirilmiş. Belki de Google’ın geçen haftasonuna girilirken davetiyelerini gönderdiği 6 Haziran etkinliğinde tanıtılacak yenilik bu olabilir. “Google Haritalar’ın yeni boyutu” üçüncü boyut değil de başka bir özellik olabilir, ne de olsa Google çoktan üç boyutlu haritalandırma işine girdi sayılır.

İkinci işlev ise Latitude için bir değişikliğin yaklaştığı şeklinde yorumlanabilir. Google Latitude servisi şu anda konum bilgilerinizi sadece Google Haritalar ile sınırlı olan bir arayüzde paylaşmaya izin veriyor, yani bu, arkadaşlarınızı teker teker seçtiğiniz anlamına geliyor. Android için Google Haritalar’ın en son versiyonunda yer alan dosyaların arasında bulunan “latitude_migrate_to_circles_welcome_dialog.xml” dosyası Google’ın Latitude’u Google+ ile entegre edeceği şeklinde yorunlanabilir.

Bunun da ötesinde Android Police sitesi bisiklete binenlere özel rotalar sunduğu tahmin edilen OpenTable adı verilen bir özelliğe ve amacı tam olarak belli olmayan çeşitli grafik yığınlarına ait tanımlanmamış referanslara da rastlamış. Tüm bu işlevlerin ne zaman geleceği tam olarak bilinmiyor, ancak yarından sonra gerçekleştirilecek Google toplantısı duyuru için iyi bir yer gibi görünüyor.

İlgili – Android Police

İLGİLİ HABERLER