Teknoloji

Android için Google Haritalar güncellemesi iOS 6 ile aynı zamanda geldi

Google, Android için Haritalar uygulama güncellemesini anlamlı olacak şekilde iOS 6’nın çıkışıyla aynı zamana getirdi. Bildiğiniz gibi iOS 6 ile birlikte Apple Google ile olan harita bağlantısını kesmiş ve kendi harita çözümünü kullanmaya başlamıştı. Bu nedenle Google’ın Android güncellemesini Apple’ın iOS 6’yı yayınladığı zamana getirmesi mantıklı bir hareket sayılabilir.

Google Play Store üzerinden indirilebilen yeni Google Haritalar sürümünün en önemli yeniliklerinden bir tanesi arama sorgularını ve önceden yüklü haritaları birden fazla cihaz genelinde eş zamanlaması. Böylelikle Android telefonunuz üzerinden bir konum araması yaptığınızda, Google daha önce yaptığınız aramalara bağlı olarak konum ve yol tarif tavsiyelerinde bulunacak, haritalar ve yol tarifleri hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırılacak. Tabii ki, bu eş zamanlama özelliğinin düzgün şekilde çalışması için arama yaparken Google hesabınızla giriş yapmanız, bunun yanı sıra arama geçmişi özelliğinin de açık olması gerekiyor.

Öte yandan kullanıcılar Yerlerim sekmesi altında yer alan “Ara” ve “Yol Tarifleri” bölümlerine giderek harita ve yol tarif geçmişlerine ulaşabilecek. Harita geçmişine mobil cihazlar üzerinden doğrudan erişme imkanının yanı sıra Google Haritalar güncellemesi tek elle yakınlaştırma yapmak için yeni bir yöntem de sunuyor. Kullanıcı ekran parmağını ekran üzerinde iki kere tıklatıp aşağı indirdikten ve ekran boyunca sürükledikten sonra yakınlaştırma işlemi gerçekleşiyor.

Her ne kadar bu güncellemenin sunduğu yenilikler çok da heyecanlandıracak cinsten olmasa da, hayatı kolaylaştırıcı nitelik taşıdığı bir gerçek. Önceki haritaları ve yol tarif verilerine kolaylıkla ulaşmak akıllı telefonun küçük ekranında yazı yazmaktan nefret eden kişiler için bir hayli yararlı olabilir. Google’ın artan rekabet ortamında Haritalar uygulamasına sürekli yenilikler ekleyip onu zenginleştireceğini düşünüyoruz. Umarız daha fazla heyecan veren yenilikler yoldadır.

İlgili >> Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER