ManşetlerTeknoloji

Google Gemini’ın Android güncellemesi ekran anlayışını artırıyor

android ekranda ne var

Google, Android için Gemini uygulamasında önemli bir güncelleme yaparak yapay zekânın telefon ekranınızdaki içerikleri daha iyi anlamasını sağlıyor. Bu güncelleme, kullanıcılara günlük veri kümeleriyle daha etkili bir şekilde çalışma imkanı sunuyor. Yapay zekâ, belirli veri setlerinden maksimum verim alınmasına olanak tanıyacak şekilde tasarlandı.

Gemini’ı Android telefonunuzda varsayılan asistan olarak ayarladığınızda, bir web sayfası veya ekran görüntüsü hakkında özet çıkarma veya soruları yanıtlama yeteneği zaten mevcut. Yakında, ekranınızda bir video olduğunu algılayabilecek ve bu video hakkında sorular sormanız için sizi yönlendirecek. Gemini, video içindeki otomatik altyazıları kullanarak cevaplar buluyor; bu özellik daha önce dolaylı yollarla aktive edilebiliyordu.

Eğer PDF dosyaları üzerinde çalışıyorsanız, Gemini benzer bir işlevsellik sunacak ancak bu özellikten faydalanabilmek için Google’ın ücretli sürümü olan Gemini Advanced’a erişiminiz olması gerekiyor. Bu sürüm, PDF’yi tamamen işleyebilme kapasitesine sahip çünkü uzun bağlam penceresi gerektiriyor. PDF dosyasını sisteme dahil ettiğinizde, o konuda adeta bir uzman haline geliyor olacaksınız.

android ekranda ne var

Gemini ile daha akıcı çalışma ortamı

Gemini’nin bir diğer küçük güncellemesi ise, oluşturduğunuz görüntüleri uygulamalar arasında atlamadan doğrudan çalışmalarınıza sürükleyip bırakmanızı sağlayacak. Bir görüntüyü Gemini arayüzünde uzun basılı tutup bir sohbete veya e-postaya sürükleyebileceksiniz. Bu, Gemini’yi gidip bulmanız gereken bir araç olmaktan çıkarıp sistemin geri kalanıyla sorunsuz bir şekilde entegre olan bir öğeye dönüştürüyor.

Google’ın bu girişimi, bağlam farkındalığına dayalı arama konusunda on yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarını hatırlatıyor. Google, Android için Gemini güncellemelerini önümüzdeki birkaç ay içinde yüz milyonlarca cihaza sunmayı planlıyor ve daha fazla bağlamsal özellik üzerinde çalışıyor. Bu güncellemelerle birlikte, kullanıcıların günlük dijital deneyimleri önemli ölçüde iyileştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER