Teknoloji

Android için Gmail 4.2 versiyonuyla yeni kontrol işlevleri getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android için Gmail uygulamasının bir sonraki sürümü yepyeni özellikler barındıracak. Android Police sitesinin yayınladığı bir video sayesinde oraya çıkan yeniliklere göre, uygulamanın gelecek sürümü kıstırarak yakınlaştırma gibi en çok beklenen fonksiyonlardan birini kazanacak. Bunun yanı sıra ekranda sürükleyerek nesneleri arşivleme ve özelliği sayesinde kullanıcı e-posta kutusunda aşağı doğru kaydırma yaparken başka yönde yapacağı küçük bir parmak hareketiyle e-posta gelen kutusunda da temizleme işlemi yapabilecek.

Ekran görüntülerine bakılırsa sözü edilen bu ekranda sürükleme özelliğine hangi işlevin atanacağı kullanıcı tarafında seçilebiliyor; kullanıcı mesajı silme, arşivleme veya bu sürükleme işlemini tamamen devredışı bırakma imkanına sahip olacak. Ancak varsayılan ayar “arşivleme veya silme” şeklinde yapılmış. Bu varsayılan ayar kapsamında bir mesajın üzerinde parmak sürüklemek bu iletiyi otomatik olarak arşive gönderecek. Bir iletiyi Gönderilenler veya Tüm İletiler kutusuna sürüklemek ise onu çöp kutusuna gönderecek.

Yeni işlevlerden bir tanesi de gelen iletiyi phishing saldırısı olarak raporlama olacak. Bu yenilikler Android için Gmail uygulamasına daha önce gelen son etiketlere kolay erişim, sohbet oturumları arasında kaydırma yaparak geçiş yapmak, her bir etiket için bildirimler, 30 güne kadar çevrim dışı senkronizasyon gibi özelliklere katılmış olacak. Bunun yanı sıra Gmail 4.2 sürümü de çeşitli hata düzeltmelerini de beraberinde getirecek.

Android Police’in gösterdiği uygulama, bir şekilde sızmış bir versiyon. Uygulamanın son sürümü henüz Google Play Store üzerinden yayınlanmadı, ancak tahmin ediyoruz ki, sızmış olan bu sürümün APK dosyası ortalıkta dolaşmaya başlamıştır. Bu da “root” edilmiş veya edilmemiş Ice Cream Sandwich yüklü telefonlara kurulabileceği anlamına gelir. Tahmin ediyoruz ki, son sürüm de kısa süre içinde resmi uygulama mağazası üzerinden yayınlanacaktır.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER