Teknoloji

Android için Flickr uygulaması güncellendi, kullanıcı arayüzü ve gezinme işlevleri iyileştirildi

Flickr’ın Android uygulaması gelen son güncellemeyle hem kullanıcı arayüzü hem de işlevsellik açısından yenilikler kazandı. Uygulamanın en son sürümüyle birlikte yeni bir yatay sürükleme sistemi sunuldu, böylelikle fotoğraflar arasında gezinme daha kolay hâle geldi. Öte yandan eklenen iOS’teki gibi çekerek yenileme özelliği sayesinde yeni içeriği görüntüleme işi de kolaylaştırıldı.

Android için Flickr uygulamasına kazandırılan bir başka yenilik varolan fotoğrafların tanımlarını ve meta bilgilerini düzenlemek. Bunun için daha önce web sitesini kullanmak gerekiyordu. Bunun yanı sıra eklenen bir pencere de kullanıcılara fotoğraf çekmek için Flickr’ın dahili fotoğraf çekme aracı yerine mobil cihazda yüklü olan kamera uygulamasını seçme fırsatı sunuyor.

Kullanıcıların karşısına çıkan pencereler sunulan yeni özellikler hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor. Pencere üzerinde yer alan kutucuğu işaretleyerek rahatsız edici olan bu mesajların daha fazla görünmesini engelleyebilirsiniz. Fotoğraflar arasında sürükleyerek geçişe alışmak biraz zaman olabilir, geçişlerde çok az bir bekleme durumu söz konusu. Bunun dışında ekran üzerinde parmağı sağa sola sürükleyerek farklı bölümler arasında geçiş yapabilmenin oldukça pratik olduğunu söylemek gerek. Aşağıdaki Google Play Store bağlantısını takip ederek güncel Flickr Android uygulamasını indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play Store

İLGİLİ HABERLER