Manşetler

Android için Firefox 14 sürümü daha fazla hız, HTML5 yetenekleri ve Flash desteğiyle geldi

Mozilla, Android için Firefox’un en son versiyonunu Google Play mağazası üzerinden yayınladı. Aslında pek fazla yenilik olmasa da yeni sürüm hız artışı sağlamayı vadediyor. İyileştirilmiş sayfa işleme ve yükleme sürelerinin yanı sıra Mozilla tüm arayüzün önemli bir şekilde hızlandırıldığını; yakınlaştırma, kaydırma ve başlatma işlemlerinin öncekine göre daha hızlı yapıldığına vurgu yapıyor. Üstelik Mozilla’nın iddiasına göre benchmark araçları yeni Firefox’un Android’in kendi internet tarayıcısına göre iki kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Eş zamanlama işlevleri de yeni sürümde daha sağlam ve düzgün hâle getirildi. Mozilla’nın “harika ekran” olarak nitelendirdiği yeni bir arayüz tüm yer imlerini, gezinme geçmişini, şifre ve form verilerini Android telefonu üzerinde gösteriyor. Bu ekranın Firefox 13 masaüstü sürümüyle birlikte sunulmuş yeni başlangıç ekranına benzediği söylenebilir. Bu arada Chrome’un Android uygulamasında da bu tarz işlevler sunulmakta. Chrome Android yazılımının aksine Android için Firefox Flash desteğine sahip. Flash’ın önemli bir işlev olduğuna inananlar Mozilla tarafından desteklenmeye devam ediyor.

Yeni Firefox Android sürümü çeşitli HTML5 destekleriyle de birlikte geliyor. Aslına bakarsanız, Android için Firefox Beta sürümünü kullananlar için bunlar çok yeni sayılmayacaktır, ancak kararlı sürümlerde güncelleme yapmayı tercih edenler bu yeniliklerle ilk kez tanışmış olacaklar. Android’in kendi tarayıcısını ve Chrome’u kullanmak istemeyenler için Android için Firefox uygulaması Google Play mağazası üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Bu arada Mozilla tablet uyumlu versiyonu da çok yakında çıkaracak.

İlgili >> Google Play

 

 

For those of us moving on to newer web technologies, there are also a number of HTML5 capabilities on board. If you’ve been using Mozilla’s Firefox Beta for Android, these changes won’t sound new to you, but they’re now available for those who prefer to stay on stable releases. If you’re interested, the updated app is now live on Google Play. For Android tablet users out there, stay tuned ? Mozilla’s working on a redesigned tablet version that should be ready soon.

İLGİLİ HABERLER