Manşetler

Android için Evernote 4.0 güncellemesi yeni bir kullanıcı arayüzüyle birlikte geldi

Evernote’un Android uygulamasının 4.0 sürüm numaralı yeni versiyonu önemli yeniliklerle karşımıza çıktı. Uygulamanın sadece tasarımı değil, davranışı ve işlevleri de güncellemelerden nasibini aldı.

İlk olarak ana ekranın tamamen yenilenen tasarımınına bakalım. Yeni not, ekran görüntüsü, ses ve ekle gibi işlevler için yeni ikonlar tasarlanmış ve bu ikonlar ekranın neredeyse yarısını kaplıyor. Ekranın sağından soluna doğru parmağınızı sürüklediğinizde ise notları liste hâlinde görmeniz mümkün. Bu sayfada da tasarım anlamında değişiklikler yapılmış, yazılar sola fotoğraflar ise sağa hizalanmış, böylelikle daha sade bir görünüm elde edilmiş.

Evernote 4.0 ile birlikte kişisel ve paylaşılan defterleri aynı görünüm altında gruplamak mümkün. Not listesi ekranındayken parmağı soldan sağa sürüklemek veya ekranın sol üst köşesindeki fil ikonuna dokunmak kullanıcıyı ana ekrana geri döndürüyor. Yine not listesi ekranında alt bölümde bir aksiyon çubuğu yer alıyor. Buradan da yeni not ekleme, not görünüm düzenini değiştirme, notları sıralama, notlarda arama, notları harita üzerinde gösterme gibi işlevleri kullanmak mümkün kılınıyor.

Evernote 4.0 uygulamasını Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamanın Türkçe olarak kullanılabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

İlgili – Google Play Store
İlgili – Evernote Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER