Teknoloji

Android için Chrome web sitelerini varsayılan olarak masaüstü formunda ve tam ekranda görüntüleme imkânına kavuşacak

Google’ın masaüstü internet tarayıcısı Chrome’un Android’e özel sürümü beta hâliyle Android Market’teki yerini aldı. Ice Cream Sandwich’e özel bir versiyon olduğu için kullanım alanı henüz sınırlı olan bu uygulama yeni özelliklerle daha da zenginleştiriliyor ve bu süreç devam edecek gibi görünüyor.

Google’ın kıdemli başkan yardımcılarından Sundar Pichai, CNET’e verdiği demeçte Android için Chrome’un beta kullanıcılarından gelecek önemli geri bildirimler ve talepler doğrultusunda iyileştirileceğini belirtti. Pichai, uygulamanın fazlaca olumlu geri dönüş aldığını, özellikle eş zamanlama yeteneklerinin ve sekmeleri yığınlama özelliğinin beğenildiğine dikkat çekti. Google’ın Chrome Android için istikrarlı bir hızda yenilikler getireceğini de kaydetti.

Pichai, önümüzdeki bir yıl içinde Chrome Android’in geliştirilmesi hususunda önemli basamaklar atlayacaklarını işaret etti. Umarız, bu basamaklardan bir tanesi de Chrome Android tarayıcısının Ice Cream Sandwich’ten önceki sürümlere de gelmesi olur. Bunun gerçekleşmesi ihtimâli henüz çok kuvvetli değil, ancak bir web sitesini varsayılan olarak masaüstü versiyonunda görüntüleme ve web sitelerini tam ekranda görme özelliklerinin gelen talepler doğrultusunda yeni sürümlere eklenme ihtimali oldukça yüksek.

Chrome, Adobe Flash desteğine sahip değil. Kullanıcılardan bu konuyla ilgili olarak bazı şikayetler gelmiş. Ancak bu durum Google için bir problem olacak gibi görünmüyor. Pichai bunu dile getirse de, şu an için net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Yukarıda sözünü ettiğimiz iki temel özellik çok yakında gelmiş olacak. Bununla birlikte Google’ın Android için Chrome’u daha fazla ülkeye getirme planı da mevcut. Bu ülkelerin arasında Türkiye’nin de yer alacağını tahmin ediyoruz.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER